vormen het oerwater waaruit alle leven ontstaan is. In oude verhalen en mythologieën wordt het oerwater vaak beschreven: als 'onmetelijke duisternis', als zee waarin alle goden hun oorsprong vinden, als symbool voor de onuitputtelijke krachten van de natuur.

Zeeën en oceanen

wil graag verbinding maken met die oude verhalen en andere bronnen van wijsheid en kracht.

Daarom wil Zeeën ruimte bieden aan kunst en creatie. Want verbeelding, schoonheid en verhalen zijn een poort naar die bronnen. Maar ook in de ontspanning van het zijn, in het niet moeten, in de stilte komt de ontroering en wijsheid naar boven.

En omdat we samen op deze aardbol vertoeven, wil Zeeën het delen van ervaringen, kennis en traditie stimuleren, het uitwisselen tussen culturen, tussen ouderen en jongeren, maar ook over oude ambachten of vergeten groenten of …

Els. Samen met enkele vrienden vormde ik de oude optiekzaak van mijn moeder (later van mijn zus) om in Zeeën. Het is een warme en open ruimte geworden die verhuurd wordt en waar activiteiten van Zeeën zelf doorgaan.

 

Langzaamaan slaag ik erin om dichter vanuit mijn intuïtieve weten (en het niet-weten) te werken en te leven, en om mijn hoofd en ratio wat minder dominant aanwezig te laten zijn. Vanuit deze intentie creëer en begeleid ik workshops, liefst in samenwerking met anderen, en ontvouwt Zeeën zich.

Ik ben

aan de slag of wil je naar buiten komen met jouw project? Overweeg dan onze ruimte in het hart van Tervuren. Expo's, workshops, therapie, massage, meditatie … al wat past binnen het kader van creatie, uitwisseling en zijn, is welkom. Deze begrippen mag je ruim interpreteren.

 

Heb je ideeën of suggesties? Samen exploreren we hoe deze vorm kunnen krijgen in Zeeën.

 

Je kan zowel de ruimte als de etalage afzonderlijk of samen huren. Voor een weekend, een week, een langere periode en per dagdeel.

Wil jij

© Copyright 2022 Inge Vermeiren

© Copyright 2022 Els Schuerman

© Copyright 2022 Ilse Vanderbeken